Recept för fyra personer.
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 95 grader.
-
Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
-
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
-
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
-
Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
-
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
-
Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.