Kategorier
Crème Brûlée

Crème Brûlée (Leila Lindholm)

Recept för fyra personer.

Ingredienser:

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 95 grader.

  2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.

  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.

  4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.

  5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.

  6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).

  7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.